Kraj prodává SCHOLA SERVIS. Roky se nerentuje

Kraj prodává SCHOLA SERVIS. Roky se nerentuje
ilustrační foto ber

Rada Olomouckého kraje zveřejnila záměr Olomouckého kraje odprodat závod SCHOLY SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, Prostějov. Hlavním důvodem je podle radních soustavné dokrývání ztrát.

Kraj prodává pozemky a budovy v Olomoucké ulici, budovu a pozemky v Palackého ulici a také ubytovací zařízení v ulici Marie Pujmanové ve Vrahovicích. Minimální cena celého závodu je dle znaleckého posudku stanovena na 19,5 milionu korun. Budovu v Palackého ulici přitom kraj prodával opakovaně koncem roku 2014 a v lednu 2015. Nejnižší cena byla 13 milionů korun.
O vyjádření důvodu prodeje PvNovinky požádaly Olomoucký kraj. „Odprodej SCHOLY SERVIS je výstupem auditu v příspěvkových organizacích zřizovaných Olomouckým krajem, který proběhl v roce 2014. Hlavními důvody je soustavné dokrývání ztráty z hlavní činnosti organizace z příspěvku zřizovatele a špatný technický stav objektů, ve kterých zařízení vyvíjí svoji činnost. Uvedení objektů do optimálního stavu by pro rozpočet Olomouckého kraje znamenalo mnohamiliónové náklady,“ sdělila redakci mluvčí kraje Kamila Navrátilová.
Příspěvková organizace SCHOLA SERVIS byla zřízena usnesením Zastupitelstva Olomouckého kraje a vznikla 1. 7. 2003. (ber)

Komentáře

Co ty lidí co nemaji kam jit

Poslat nový komentář