Agel volejbalovou bitvu na Olympu zvládl, vyhrál 3:2

Agel volejbalovou bitvu na Olympu zvládl, vyhrál 3:2
Agel se po více než dvouhodinové bitvě na Olympu nakonec radoval z vítězství.

Další volejbalovou bitvu zažila UNIQA extraliga. První VK Agel Prostějov zavítal na půdu druhého Olympu Praha, a již souboj z počátku sezóny, který Prostějov vyhrál až v tie-breaku, sliboval, že ani v hlavním městě to pro něj nebude procházka růžovým sadem.

Utkání začalo vyrovnaným prvním setem, ve kterém obě mužstva až do poloviny sady držela vyrovnaný stav. Zpočátku vedl Olymp, poté získal vedení Prostějov 8:9 a v polovině setu měl náskok dvou bodů 14:16. Pak však přišel obrat Pražanek na 17:16, a protože právě domácí tým získal z následujících devíti bodů plných šest, vedl těsně před koncem setu 23:19. Prostějov se v té chvíli ještě zvedl, snížil na 24:22 a odvrátil dokonce dva setboly, další dvoubodová série však patřila Olympu a Pražanky se radovaly ze zisku prvního setu.

Druhý set naopak začal náporem Prostějova, který si rychle získal důležité vedení, nejprve 2:6, poté 3:8 a náskok nepustil prakticky až do konce sady. Při vedení 13:19 se však hráčky Olympu zmátořily, snížily na 16:19 a Prostějovanky znervózněly. Výsledkem toho bylo srovnání na 22:22 a strach o druhý set. Závěr druhého dějství však naštěstí naše hráčky především díky dobrým míčům od Soaresové zvládly a vyrovnaly poměr setů na 1:1.

Třetí sada se zpočátku vyvíjela podobně jako ta první. Oba celky se držely na dostřel a až od čtvrtého bodu bylo skóre opět vyrovnané. Poté se však utrhl Prostějov, který získal nejprve vedení 4:8, poté 8:13 a zdálo se, že najel na vítěznou vlnu. Pak však přišly hostující chyby a domácí snížily na 12:14 a později 14:16. Trenér Čada si proto vzal oddechový čas a svoje hráčky probudil. Rázem to totiž bylo zase o čtyři body 15:19 a 18:22, závěr setu pak lépe zvládly Prostějovanky a vyhrály jej 25:21. Ve třetím dějství se rozehrála k výbornému výkonu Kossányiová, která přesnými smeči častokrát znemožnila domácí obranu. Zdatně jí v tom sekundovala také Miletič. Olymp měl v této části špatný příjem a kromě přesného prostějovského útoku také častokrát nenašel recept na dobře pracující obranu Hanaček.

Čtvrtý set byl však zase o něčem jiném. Za stavu 5:5 tentokrát odskočily domácí hráčky a postupně si budovaly rozhodující náskok. Klíčové okamžiky přišly za stavu 12:10, kdy Prostějov z pěti míčů získal pouze jediný a rázem nabral pětibodovou ztrátu. Díky dobře hrající Miletič sice stáhl náskok na 16:14, následně však Olymp zase zabral a získal vedení 19:15. V té době Pražanky předváděly dobrý, bojovný výkon a hostím nepomohl ani příchod Šárky Melichárkové na hřiště. Z následujících devíti bodů získal Agel pouhé tři, a čtvrtý set proto opět připadl Olympu. Zásluhu na tom měl především zlepšený příjem a útok pražského týmu, na druhé straně pak špatně servírující a bránící Prostějov.

Rozhodnout tak musel tie-break. V něm se obě mužstva věrna vyrovnanému průběhu celého zápasu přetahovala o vedení. Nejprve vedl Prostějov 0:2, pak Olymp otočil pěti body až na 5:2, Prostějov však opět zásluhou Kossányiové útok zachytil a opět převrátil misku vah na prostějovskou stranu. Pražanky sice opět kontrovaly, ale v této době přišly klíčové okamžiky zápasu, protože svěřenkyně trenéra Čady získaly čtyři body v řadě a náskok 7:10. Ten již Olymp přes veškerou snahu nedokázal stáhnout, a rozhodující pátá sada tak připadla Prostějovu v poměru 12:15.

PSK Olymp Praha – VK Agel Prostějov 2:3 (24, -23, -21, 18, -12)

Základní sestavy:Olymp: Patočková, Sládková, Kvapilová, Mlejnková, Mudrová, Halbichová, libero Dostálová. Trenér: Stanislav MitáčProstějov: Kossányiová, Hippe, Žarkova, De Assis, Vincourová, Miletič, libero Gomes. Trenér: Miroslav Čada(zkl)

Poslat nový komentář