Muži a junioři TUFO-PARDUS Prostějov se připravují v Toskánsku

Muži a junioři TUFO-PARDUS Prostějov se připravují v Toskánsku
ilustrační foto

Elitní tým mužů TUFO-PARDUS Prostějov doplněný o nadějné juniory se vydal najíždět kilometry do slunného Toskánska. Ideální klimatické podmínky a místní terény se závodníci rozhodli využít pro přípravu před odletem Rhodos, kde je čeká druhé soustředění spojené s prvním ostrým startem na závodě UCI 1.2 International Rhodes GP, kam tým dostal už poněkolikáté pozvánku.

Kontinentální tým TUFO-PARDUS Prostějov se v Toskánsku také poprvé sešel v novém složení. Na soustředění nejsou pouze dráhaři, kteří se momentálně účastní prestižních dráhových závodů Six Day Series.

„Soustředění v Toskánsku jsme pojali se stejnou ideou jako loni. Spojili jsme tým dospělých a juniorů, samozřejmě mimo jezdců, kteří mají povinnosti na dráze. Naši perspektivní junioři si tak mohou vyzkoušet zázemí profesionálního týmu a užívat si s tím spojený servis. Počasí nám přeje, a tak vše běží podle plánu. První závody na Rhodu se již blíží a věřím, že budeme kvalitně připraveni,“ říká sportovní ředitel Michal Mráček a dodává: „Poprvé také máme možnost sledovat naše nové závodníky, jak si vedou v kolektivu a jakou mají výkonnost. Velmi dobře se výkonností prezentuje Vladimír Mikšaník, na druhé straně již zkušený Denis Rugovac zase velmi citlivě přebírá vůdčí pozici v týmu a kluci ho respektují.“

Po soustředění čeká závodníky zmíněný přesun na řecký ostrov Rhodos a první závody sezony 2019.

(Zdroj: Tufo Pardus)

Poslat nový komentář