První jarní kilometry závodníci SKC Tufo najížděli v Toskánsku

První jarní kilometry závodníci SKC Tufo najížděli v Toskánsku
ilustrační foto

Tradiční destinací prostějovského týmu pro jarní soustředění se v posledních letech stalo slunné Toskánsko. Letos do Itálie kromě elitních závodníků odcestovala také část mládežnického týmu a členové prostějovského Střediska vrcholového sportu mládeže.

Soustředění probíhalo podle plánu, který závodníci plnili na sto procent. Vzhledem k velikosti tréninkové skupiny byli rozděleni do skupin dle výkonnosti.

„Sezóna bude dlouhá, proto není zejména u mládeže kam spěchat. Trénink jsme měli poskládaný tak, aby závodníci také kvalitně regenerovali a jejich výkonnost vzrůstala,“ okomentoval průběh soustředění sportovní ředitel Tomáš Konečný a dodal: „Je dobře, že se k elitnímu týmu letos připojily kromě juniorů také další kategorie. Mohou se od starších závodníků učit a předávat si zkušenosti.“

K týmu se připojil také velmi talentovaný Mathias Vacek, který závodí za italský tým, je však členem prostějovského centra mládeže. „Mathias podával velmi dobré výkony. Sice je brzy, ale věřím, že v sezóně bude patřit k nejlepším juniorům a na Mistrovství světa v Aigle bude bojovat o příčky nejvyšší,“ dodává Konečný.

Sportovní ředitel Michal Mráček k tréninkovému kempu řekl: „Z mladých závodníků se jevil velmi dobře také Radovan Štec, věkem ještě kadet.Toskánsko má stabilní počasí, takže to jsou ideální podmínky pro jarní soustředění. Máme tu dobré zázemí, nálada v týmu je skvělá, velmi rychle to uteklo. Všichni tu udělali kus práce a nyní už se těší na první závody. Muži je absolvují na Rhodu, kam odlétají už příští týden a kde budou bojovat o první letošní body do žebříčku UCI.“

(Zdroj: SKC PV)

Poslat nový komentář