Billa v Dukelské bráně nabízela falšované pudingy a ledové kávy

Billa v Dukelské bráně nabízela falšované pudingy a ledové kávy
Foto SZPI

Falšované výrobky nabízela zákazníkům prodejna Billa v Dukelské bráně v Prostějově. Zprávy zveřejnil portál potravinynapranyri.cz.

BILLA, Puding Spirello, Caramel-Cream Taste, pudingový dezert s karamelovou a smetanovou příchutí byl označen na regálové etiketě nápisem "ČESKÁ KVALITA“ a grafickým vyobrazením vlajky České republiky. „Země původu výrobku však nebyla Česká republika. Informace poskytnuté spotřebiteli na regálové etiketě jsou zavádějící, neboť při rozhodování při nákupu předpokládá, že tento výrobek, označený na regálovém štítku s nápisem "ČESKÁ KVALITA“ a grafickým vyobrazením vlajky České republiky, je vyrobený v České republice a že si tedy kupuje výrobek vyrobený v České republice,“ uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Stejně na tom byl BILLA, Puding Spirello, Choco-Vanilla Taste, pudingový dezert a čokoládovou a vanilkovou příchutí, EISKAFFEE light, Ledová káva light,  EISKAFFEE, Ledová káva, a EISKAFFEE, Ledová káva. Všechny výrobky pocházejí z Německa, vzorky byly odebrány při kontrole 27.5.2016. (red)

Poslat nový komentář