ZOO Olomouc otevře Kalahari 11. května

ZOO Olomouc otevře Kalahari 11. května
ilustrační foto
Další fotky: 
ZOO Olomouc otevře Kalahari 11. května

Chovatelé ze ZOO Olomouc dělali, co bylo v jejich silách, ale počasí jim nepřálo. Přestože se obyvatelé do nového pavilonu KALAHARI během dubna postupně nastěhovali, otevření pro veřejnost museli posunout na začátek května. Termín je stanoven na 11. května.

„Nevzdávající se zima dělala po Velikonocích stále ještě radost lyžařům, ale my jsme nedočkavě vyhlíželi teplejší počasí. Půda venkovních výběhů opakovaně zamrzala a po rozmrznutí byla příliš rozblácená. Až koncem dubna jsme konečně dostali možnost udělat nezbytné úpravy,“ uvedla mluvčí zahrady Karla Břečková. Návštěvníci tak mohli pozorovat jeřáb, který instaloval několikatunové balvany, ovšem až po té, co chovatelé za pomoci žáků místní základní školy srovnali terén a hlínu pokryli pískem. Balvany poskytnou surikatám příležitost k předvádění jejich typické pozice, kdy hlídají, jestli se neblíží nebezpečí.

„Tímto se za zpoždění omlouváme všem, kteří se těší na hrabáče, damany, surikaty, veverky kapské, ale i snovače, kruhochvosty, plochoještěry, kobříky kapské. Uvedené datum otevření je opravdu konečné a věříme, že návštěvníci budou spokojeni,“ dodala Břečková. (red)

Foto: ZOO Olomouc

Poslat nový komentář