Před městským hřbitovem budeme opět moci přecházet

Před městským hřbitovem budeme opět moci přecházet
ilustrační foto

Město připravuje projektovou dokumentaci pro dopravní řešení ulice a doplnění chybějícího přechodu u Městského hřbitova Prostějov. Projekt bude řešit obnovu přechodu zaniklého po krajské rekonstrukci ulice.

„Máme za sebou jednání s Policií ČR Prostějov, kde bylo odsouhlaseno, že u městského hřbitova vznikne přechod či místo pro přecházení,“ nastínil primátor města Prostějova František Jura.

Radní města proto příslušnému odboru uložili zajistit zpracování projektové dokumentace ve variantě s přechodem / místem pro přecházení.

„Dokumentace si vyžádá zhruba 210 tisíc korun. Konkrétně se jedná o finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace, která bude řešit křížení komunikace a pěší trasy buď přechodem pro chodce, nebo místem pro přecházení. Zároveň bude projekt obsahovat situační návrh nového uspořádání zpevněných ploch chodníku, cyklostezky, zastávkového zálivu s nástupištěm a parkovací stání,“ konkretizoval náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že o zpracování projektové dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení se postará společnost ALFAPROJEKT OLOMOUC, a.s., která předložila nejvýhodnější nabídku.

Projektová dokumentace má být připravena s termínem realizace do 31. 10. 2019. (red)

Poslat nový komentář