Ceny města Prostějova: 601. skupina speciálních sil generála Moravce – VÚ 8280 Prostějov

Ceny města Prostějova: 601. skupina speciálních sil generála Moravce – VÚ 8280 Prostějov
ilustrační foto

Tento útvar patří k elitním jednotkám Armády ČR. Plní řadu náročných úkolů i v zahraničních misích, na kterých spolupracují s dalšími elitními jednotkami armád NATO. Při tomto významném poslání nezapomínají ve svém volném čase na pomoc postiženým dětem a mládeži.

Tato aktivita se datuje do roku 1995 to je již 24 let. Tehdy začala spolupráce s Dětským domovem a speciální školou v Čechách pod Kosířem, nyní nese název Základní škola a dětský domov v Prostějově.

Mezi akce známé veřejnosti patří:

Mezinárodní hudební festival pro děti a mládež, kde se podílí jak na organizaci a logistice, tak i na zajištění zdravotnického servisu

Víkend u vojáků – je akce od roku 1999 tj, 20 let, kdy jde o tři dny nabité nejrůznějšími soutěžemi a hrami, jako bonbónek si účastníci mohou pochutnat na pravém vojenském guláši i jiných dobrotách

Vánoční besídka – probíhá v prostorách Dětského domova, kde společně tráví Štědrovečerní dopoledne. Synonymem jsou dárky, cukroví, hry, zpěv a dobrovolná finanční sbírka u útvaru. Děti byly za tyto peníze na ozdravném pobytu v Karlově pod Pradědem.

Dalšími aktivitami jsou např. přeprava dětí do škol v přírodě a prázdninové zájezdy, účast na Burze práce a vzdělávání, na Josefkole, účast na akcích Výsadkových veteránů a jejich memoriálů a další. (red)

Poslat nový komentář