Honička ulicemi města skončila na Močidýlkách. Pronásledovaný se sám nahlásil policistům

Honička ulicemi města skončila na Močidýlkách.  Pronásledovaný se sám nahlásil policistům
ilustrační foto Policie ČR

V pondělí ve večerních hodinách prováděli dopravní policisté hlídkovou činnost v Prostějově a chtěli zkontrolovat řidiče vozidla BMW, které jelo směrem na ulici Českobratrská. Hlídka se vydala za vozidlem se zapnutým majákem a zapnutým nápisem „Stop, policie“. Řidič ale zareagoval jinak, než měl a místo aby zpomalil a zastavil, tak šlápl na plyn a začal hlídce ujíždět. 

Policisté vozidlo pronásledovali a jeli za ním ulicemi V. Outraty, Tovačovského, Barákova, Hybešova a poté na ulici Močidýlka do oblasti garážového komplexu, kde se jim na chvíli ztratil z dohledu. Řidič situace využil, vyběhl z vozidla a nechal ho opuštěné na přilehlém travnatém poli. Na místo se sjely další policejní hlídky, včetně psovoda, k propátrání okolí. 

„Hledání ale netrvalo dlouho. Uběhlo přibližně 15 minut a mladík se sám přihlásil na linku 158, kde sdělil, co provedl. S policisty z oddělení hlídkové služby se pak vrátil zpátky k vozidlu. Předložil všechny doklady, kromě řidičského průkazu, který byl důvodem, jak sám uvedl, jeho ukvapeného a nepromyšleného jednání. Policistům řekl, že se zalekl policejního vozidla a následné kontroly, protože věděl, že nemá doklady v pořádku a nestihl ani přepsat, asi před měsícem zakoupené vozidlo, a proto začal ujíždět," potvrdila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Následná kontrola jen potvrdila, že 22letý mladík opravdu není a nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění. Dechová zkouška vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. Jeho přestupkové jednání bylo sepsáno a bude ho řešit příslušný správní orgán. (red)

Poslat nový komentář