Hříšní velikonoční řidiči okresu prostějovského - pili alkohol a sedli za volant

Hříšní velikonoční řidiči okresu prostějovského - pili alkohol a sedli za volant
ilustrační foto

Zatímco jak jsem psali před několika desítkami minut, na Olomoucku byl za velikonoční víkend zaznamenán pouze jeden případ alkoholu za volantem, na Prostějovsku je to se zdopovědností řidičů opět horší.

Již v pátek po dvaadvacáté hodině jel pod vlivem alkoholu 21letý muž z Prostějovska v Renaultu Megane. Policisté ho zastavili ve Vrbátkách, dechová zkouška prokázala 1,27 promile alkoholu. "Muž se k požití alkoholu doznal a uvedl, že vypil tři jedenáctistupňová piva. Byla mu zakázána další jízda," uvedl k případu Josef Bednařík z Policie ČR.

Další podnapilý řidič vozidla Lancia byl kontrolován v neděli 8.  dubna po deváté hodině ranní v Brodku Prostějova. Osmatřicetiletý muž z Vyškova se dobrovolně podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 2,28 promile alkoholu v dechu. Muži byl odebrán řidičský průkaz a zakázána další jízda. 

V noci na Velikonoční pondělí po jedné hodině ranní byl v Otaslavicích kontrolován 28letý řidič vozidla Škoda Favorit z Prostějova. U muže byla provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem 2, 66 promile alkoholu v dechu. Dalším kontrolním měřením byla muži naměřena hodnota 3,36 promile alkoholu v dechu. "Muž s naměřenou hodnotou nesouhlasil a požadoval odběr krve. Proto policisté muže převezli do nemocnice v Prostějově, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Řidiči byla zakázána další jízda," dodal k případu J. Bednařík.  

(red)

Poslat nový komentář