Sledovačka opilce: nejprve přiznal barvu, pak odmítl spolupracovat

Sledovačka opilce: nejprve přiznal barvu, pak odmítl spolupracovat
ilustrační foto

Dva závažné případy alkoholu za volantem řešili o víkendu prostějovští dopravní policisté. V prvním případě šlo o řidiče v centru Prostějova, který na sebe upozornil drobnou nehodou, od níž odjel, v Dubanech pak pil řidič nákladní Avie.

Podivného chování řidiče za volantem Seatu Toledo si v sobotu všiml svědek, který ihned zavolal na policii. Řidič jel po Rejskově ulici a při odbočování vpravo na ulici Sladkovského najel na ostrůvek pro přecházení chodců. Přitom narazil do dopravní značky, kterou vyvrátil. Po nehodě vycouval a odjel z místa. Oznamovatel sledoval Toledo dál, řidič zamířil do Držovic, kde zastavil před domem. Mezitím na místo přijela hlídka obvodního oddělení Prostějov. Oznamovatel hlídce sdělil, že vozidlo řídil muž, který vystoupil z auta. Čtyřiačtyřicetiletý muž se nejdříve doznal k požití alkoholu před jízdou. Provedená dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 2,68 promile alkoholu v dechu. Při dalším šetření však odmítl s policisty spolupracovat. Odmítl lékařské vyšetření a další úkony. Podezřelému byl zadržen řidičský průkaz a případ je stále v šetření.

V Dubanech zastavili policisté v neděli 10. června před jedenáctou hodinou dopolední Avii A21T. Orientační dechovou zkouškou naměřili šestatřicetiltému řidiči 1,16 promile alkoholu v krvi. "Proto mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Dle trestního zákoníku lze za tento čin uložit trest odnětí svobody až na 1 rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedl k případu Josef Bednařík, tiskový mluvčí Policie ČR.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Komentáře

No ještě, že ho ten řidičák živil... Magora

Poslat nový komentář