V Prostějově se množí ukopávači zpětných zrcátek

V Prostějově se množí ukopávači zpětných zrcátek
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
V Prostějově se množí ukopávači zpětných zrcátek

Hned dva případy vandalismu řešili v posledních dnech prostějovští strážníci. Ničitelé se zaměřili na zpětná zrcátka aut.

První případ se stal 31. března, kdy v odpoledních hodinách přijali strážníci telefonické oznámení, týkající se dvou mladíků, kteří ukopávají zrcátka na zaparkovaných vozidlech v centru města. Hlídku na náměstí zkontaktovalo několik svědků, kteří událost viděli. Dle udaného popisu strážníci podezřelou dvojici zastihli před Zlatou bránou. Jednalo se o muže ve věku 39 a 30 let. Mladšího muže několik svědků nezávisle na sobě označilo, že právě on zpětná zrcátka ukopával. Vzhledem k tomu, že jeho jednáním bylo poškozeno několik vozidel, vzniklo podezření ze spáchání trestného činu. „V průběhu kontroly poškozených aut a zjišťování vzniklé škody, se na místo dostavila i hlídka Policie ČR, která si celou záležitost rovnou převzala k dalšímu šetření,“ informovala komisařka Tereza Greplová.

2. dubna po osmé hodině ranní přijali strážníci další oznámení o poškozených vozidlech zaparkovaných na ulici nedaleko náměstí Spojenců. K hlídce se na místě přihlásili dva majitelé poškozených aut. Vozidla byla od stejné automobilky a měla poničená zpětná zrcátka na straně řidiče. Následnou kontrolou v okolních ulicích strážníci zjistili další vozidlo s poškozeným zrcátkem. „Vzhledem k tomu, že škodu způsobil neznámý pachatel a její přesnou výši nebylo možné vyčíslit, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření,“ doplnila Greplová. (red)

Poslat nový komentář