Olomoucký kraj se nabídl Evropě

Hanácké tvarůžky jsou pro Evropany stále raritou.
Hanácké tvarůžky jsou pro Evropany stále raritou.

České kraje měly v pátek 15. června jedinečnou příležitost představit své turistické krásy spolu s gastronomickými specialitami na 6. ročníku Czech Street Party v Bruselu. Olomoucký kraj zahraničním návštěvníkům nabídl tvarůžkové moučníky z loštické tvarůžkové cukrárny, Grňovy svatební koláčky z Dřevohostic nebo Bezchlebovu paštiku ze Zábřehu. 

Akce se zúčastnilo zhruba tři tisíce návštěvníků. Na její přípravě se podílelo 11 českých regionů, České centrum v Bruselu, agentura Czech Tourism, CZELO a Stálé zastoupení České republiky při EU.

„Street Party je svým rozsahem největší akcí, na které se společně představí většina českých krajů. Akce osloví všechny příchozí, ať již zajímavou hudbou nebo ochutnávkou mnoha pro příchozí dosud neznámých pochoutek. Jsme rádi, že můžeme Olomoucký kraj představit mezinárodnímu publiku jako zajímavou destinaci, která má, co se zajímavostí kulturních, přírodních i gastronomických týká, jistě co nabídnout,“ uvedl první náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer. 

Účast kraje na Czech Street Party 2012 organizačně zajistilo sdružení OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj při EU. Během akce vystoupily kapely Nightwork, Charlie Straight, Pub Animals nebo en.dru s Danem Bártou.      

(red)

Poslat nový komentář