Policie dopadla nedělního zloděje

Policie dopadla nedělního zloděje
Ilustrační foto

Předevčírem jsme vás informovali o "vyplenění" obchodu v Mořicích. Uplynulo pár hodin a policisté zloděje lapili! Jde o osmatřicetiletého recidivistu z Kroměříže, který skončil ve vazbě.
Z neděle na pondělí tento týden vnikl neznámý pachatel po předchozím vypáčení dveří zadního vchodu u nákladové rampy do objektu prodejny smíšeného zboží v obci Mořice. Uvnitř vypáčil druhé dveře vedoucí do vlastní prodejny, kde již měl možnost volného pohybu. Objekt prodejny prohledal a odcizil větší množství krabiček cigaret, alkoholických nápojů, drogistického zboží, uzenin, konzerv, mražených výrobků, cukrovinek a kávy. Svým jednáním tak způsobil škodu vzniklou odcizením ve výši bezmála za 104.000,-Kč.
Provedeným šetřením ve spolupráci s pracovníky Obvodního oddělení PČR Němčice nad Hanou byl jako pachatel zjištěn osmatřicetiletý muž z Kroměříže, který se uvedeného jednání dopustil s další doposud přesně neustanovenou osobou, ačkoliv byl za takový čin v posledních třech letech potrestnán trestním příkazem Okresního soudu v Olomouci, a kterým byl odsouzen pro spáchání přečinu krádež k trestu odnětí svobody v trvání deset měsíců s podmíněným odkladem na zkušební dobu dva roky.
"V současné době komisaři z oddělení obecné kriminality v Prostějově muže obvinili z přečinu krádež, za což mu v jeho případě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Zároveň kriminalista podal návrh okresnímu státnímu zástupci na vzetí muže do vazby," uvedla Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR v Prostějově.
(red)

Poslat nový komentář