Nové podmínky pro dotační programy v oblasti sportu bude schvalovat zastupitelstvo

Nové podmínky pro dotační programy v oblasti sportu bude schvalovat zastupitelstvo
ilustrační foto Čechovice

Zastupitelé budou rozhodovat o doporučení radních, které se vztahuje k dotačním programům v oblasti sportu. I nadále budou v této oblasti vyhlášeny dva dotační programy - Program na podporu sportovní činnosti v roce 2023 z rozpočtu Statutárního města Prostějova a Program na podporu pořádání jednorázových sportovních akcí v roce 2023 opět z městského rozpočtu. V pravidlech však dochází ke změnám, které je třeba při podávání dotací dodržet.

„Navržené změny vyplývají z dodatku zákona a týkají se obou vyhlášených dotačních programů. Týkají se například povinných příloh k žádostem nebo odeslání účetních uzávěrek. Další změnou v přípravě dotačních programů na podporu činnosti je posunutí termínu podávání žádostí,“ v hrubých obrysech nastínil náměstek primátora pro sport Jan Krchňavý.

Rozpočet u obou dotačních programů je prozatím navržen ve stejné výši jako v letošním roce tj. 23 milionů korun.

„Sportovní kluby jsou ve složité situaci. Stát svou roli v této oblasti plní nedostatečně a k dosavadním problémům se přidalo i zdražování energií. Chceme dát všem jasný signál, že s městem a jeho pomocí mohou organizace v oblasti sportu i nadále počítat,“ říká primátor František Jura. (red)

Poslat nový komentář