Stařeček přišel na policii s taškou plnou granátů!

Stařeček přišel na policii s taškou plnou granátů!
Foto Policie ČR
Další fotky: 
Stařeček přišel na policii s taškou plnou granátů!

Na policejní služebnu v Prostějově na ulici Újezd se v pátek ráno před osmou hodinou dostavil 80letý senior, který přinesl v igelitové tašce několik kusů předmětů, které připomínaly munici. Uvedl, že je měl uložené v rodinném domě, který se nachází v teritoriu obvodního oddělení Němčice nad Hanou, několik desítek let. Nyní je při úklidu našel a rozhodl se je odevzdat na policii k bezpečné likvidaci.

Službu konající policisté ihned zareagovali, muže s taškou vykázali před budovu a předměty uložily na travnatý pás do bezpečné vzdálenosti od budovy a přivolali na místo pyrotechniky. Pyrotechnik uvedl, že se jedná o funkční výbušninu, konkrétně 22 ks cvičných granátů, 1 ks ručního granátu a 1 ks třecího zapalovače do ručního granátu, které si následně převzal k odborné likvidaci. Evakuace osob nebyla nutná. Případ je nadále v šetření.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování a na základě dalšího prověřování je možné, že právní kvalifikace bude dodatečně rozšířena pro trestný čin obecné ohrožení,“ doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář