Požár zničil konírnu, obyvatelé přežili

Požár zničil konírnu, obyvatelé přežili
Foto HZS Olomouckého kraje

 

Včera ve večerních hodinách došlo z dosud nezjištěných příčin k požáru dřevěné budovy v obci Bělkovice-Lašťany. Na likvidaci požáru se podílely čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého kraje. Příčina vzniku požáru je dosud nejasná.

"Požár bylo možné pozorovat z velké dálky, silné praskání se rozléhalo po celé obci a vyděsilo spoustu obyvatel. V době příjezdu první místní jednotky nebylo prakticky možné cokoliv uchránit, celý objekt o délce zhruba 20 x 3 metrů pohltily ničivé plameny," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. 

 "Budova byla bez evidenčního čísla na pozemku v sousedství domu a měla sloužit k ustájení koní. Požárem byla zcela zničena. Ke zranění zvířat nedošlo, neboť se v době požáru pohybovala ve venkovním výběhu. Předběžná škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun," potvrdila informaci mluvčí policie Marie Štrbáková, podle které vyšetřovatel HZS nepotvrdil, ale ani nevyvrátil úmyslné zapálení. "Dnes dopoledne bude místo požářiště prohledávat policejní tým složený z psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání chemických akcelerantů a další policejní specialisté na zjišťování příčin vzniku požáru a zajištění případných kriminalistických stop," dodala Štrbáková. (red)

Poslat nový komentář