Madam si zvolila nové jméno. A přejmenovala i auto

Madam si zvolila nové jméno. A přejmenovala i auto
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Madam si zvolila nové jméno. A přejmenovala i auto

Ve středu 10. dubna 2024 v odpoledních hodinách si strážníci povšimli vozidla, jedoucího za služebním vozidlem. Vozidlo hlídku zaujalo tím, že mělo jinou registrační značku než tu, která mu byla přidělena. Za použití výstražného světla s nápisem STOP byla řidička zastavena na ulici Kostelecká. Strážníkům žena tvrdila, že se jmenuje tak jak má uvedeno na registrační značce. Dokonce předložila plastovou kartičku s tímto jménem.

„Na zákonnou výzvu k prokázání totožnosti, kterou užívá při úředním styku, žena nereagovala. Odmítla svoji pravou totožnost sdělit. Dle VIN kódu byla zjištěna provozovatelka vozidla. Lustrací si strážníci ověřili, že dotyčná tajemná řidička je zároveň i provozovatelkou vozidla, a navíc má více jak rok neplatný občanský průkaz," uvedla komisařka Tereza Greplová. Svým jednáním je čtyřiašedesátiletá žena důvodně podezřelá z několika přestupků. Vzhledem k tomu, že si nezažádala nebo si nevyzvedla, nový doklad totožnosti, porušila zákon o Občanských průkazech. Neuposlechnutím výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci se dopustila přestupku proto veřejnému pořádku. Dále porušila zákon o matrikách, jménu a příjmení, jelikož úmyslně používá v úředním styku nepravé jméno a příjmení. Z dalšího přestupku je podezřelá tím, že si na vozidlo umístila neplatnou RZ než, která byla vozidlu přidělena. Takovým to počínáním porušila provozovatelka i zákon o provozu na pozemních komunikacích. Veškeré její protiprávní jednání strážníci zadokumentovali a předali k projednání příslušným správním orgánům.

„Pokud by žena i nadále pokračovala v řízení vozidla s neplatnou RZ, může se dopustit trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí," dodala Greplová. (red)

Komentáře

A cemu se divi :) Novija Gána Sepata

Poslat nový komentář