Mladý virtuoz bude opět koncertovat v Prostějově

Mladý virtuoz bude opět koncertovat v Prostějově
Daniel koncertoval loni v červnu na zámku v Plumlově, kde sklidil obrovský potlesk

Mladý klavírní virtuoz Daniel Jun, rodák z Poličky, zaujal posluchače při loňském vystoupení na zámku v Plumlově. S talentem klasické české hudby se můžete seznámit příští neděli v Prostějově.

Daniel Jun je mladý klavírista, který se o hudbu zajímal již od dětství, ale studovat ji začal až od devíti let na ZUŠ Bedřicha Smetany v Litomyšli. V roce 2005 oslavil první výrazný úspěch, když v Národní soutěži základních uměleckých škol obsadil druhé místo. To jej definitivě přivedlo k hudbě a studovat klavír se rozhodl na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži v klavírní třídě Vandy Jandové. Již coby student pořádal různé koncerty a za posledních několik let studií absolvoval více než stovku veřejných vystoupení na mnoha místech naší republiky. 

Současně působí na JAMU v Brně jako studijní model klavírního oddělení a při svém studiu spolupracuje s celou řadou českých i zahraničních pianistů, z nichž můžeme jmenovat například Karla Košárka, Ivana Klánského, Alenu Vlasákovou, Jonathana Anera a mnoho dalších. V současné době se tento mladý klavírista připravuje na domácí i zahraniční soutěže, stejně tak na klavírní recitály, které budou probíhat v celém průběhu sezóny 2011/2012.Na jaře 2012 bude také absolvovat konzervatoř klavírním koncertem Franze Liszta Es dur za doprovodu Symfonického orchestru Konzervatoře P. J. Vejvanovského a jeho plány zahrnují i natočení debutového CD.

Všichni ti, kteří touží vidět mladého virtuoze, mají příležitost již příští neděli, 29. ledna od šesté hodiny večerní v sále ČCE (U Kalicha). Všem přítomným představí společně s výborným violistou z pražské AMU Josefem Jandou díla J.S.Bacha, L.V.Beethovena, F. Schuberta, F.Chopina a F. Liszta.

(pel)

Poslat nový komentář