Městské lázně rozšířily své služby o mořskou koupel

Jemně rozprašovaná slaná voda prospívá zdraví.
Jemně rozprašovaná slaná voda prospívá zdraví.

Od pátku 23. března je v městských lázních v provozu novinka – mořská koupel. Díky jemně rozprašované slané vodě se dostává na kůži a vdechováním i do dýchacích cest mořská voda z hlubin Země. Jedná se o jedno z prvních zařízení v republice.  

Účinky mořské vody se vyrovnají koupání v moři, inhalační účinky jsou však mnohem vyšší. Slaná sprcha vyčistí a napne pokožku, tím se stává hladší a krásnější. Mořská koupel probíhá v kabince, kde na organismus působí jemná sprejová sprcha. Po čtvrthodinku vstřebává tělo jedinečnou mořskou vodu z „Evropského mrtvého moře“, která se získává z hlubinného vrtu. Voda pochází z období třetihor, koncentrace minerálních látek a solí v této vodě mnohonásobně převyšuje podíl těchto látek v mořském vzduchu. 

Mořská koupel je vhodná nejen pro dospělé, ale i děti od dvou let. Stačí 15 minut denně a zlepší se imunitní systém, pročistí a uvolní se dýchací cesty. Voda má intenzivní účinek při různých alergiích a kožních nemocech a v neposlední řadě má příznivý vliv na štítnou žlázu. Po ukončení procedury voda ještě dlouho působí na pokožku. 

„Zahájili jsme zkušební provoz a zatím je ohlas pozitivní. Vstupní náklady na pořízení kabiny byly minimální, dodavatelské firmě budeme platit pronájem a část výtěžku,“ informoval jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. Kabina je součástí plavecké haly s bazénem, mohou ji využívat plavci, ale vstup bude umožněn i osobám, které chtějí ozdravnou proceduru absolvovat samostatně. 

„Zvažujeme přemístění kabiny s mořskou koupelí i do aquaparku po dobu, kdy budou lázně o prázdninách uzavřeny,“ nastínil vedoucí městských lázní Miloš Kaštil. Čtvrthodina přijde na padesátikorunu, kabinka je pro 2 osoby.    

(jap)

Poslat nový komentář