Velikonoční výstavy – nevyčerpatelná studnice inspirace

ilustrační foto
ilustrační foto

Že jsou Velikonoce téměř za dveřmi, o tom svědčí velikonoční výstavy, které pořádají v mnoha obcích, školách a zařízeních. Jsou jedinečným zdrojem inspirace a jsou také přehlídkou lidské tvořivosti. Jsou většinou prodejní, a tak velikonoční výzdobu nejednoho domova prosvětlí nápadité výrobky šikovných ručiček.

Jednou z prvních avizovaných výstav je tradiční výstava v Domově „Na Zámku“ v Nezamyslicích.  Na přípravě výstavy, která se koná v neděli 1. dubna v klubu městyse Nezamyslice od 9 do 16 hodin, se podílí všichni klienti domova. Výrobky z  keramiky, košíkářské a tkané výrobky, slané a vizovické pečivo, kraslice, ozdoby z korálků, suchá vazba, pantofle a mnoho dalších drobných ozdob a velikonočních aranžmá zhotovují v rámci pracovních terapií ve všech výchovných a ošetřovných odděleních ústavu.

„Pracovní terapii se věnujeme i s klienty s největším postižením. Prstovými barvami vytvářejí plastické obrázky, takže vznikají překvapivé výtvarné drobnosti a ozdůbky,“ vysvětlují pečovatelky. 

Každoroční jarní přehlídka prací klientů ústavu přiláká do klubovny úřadu městyse desítky lidí. 

Výstava je spojená s prodejem výrobků a výtvarných prací za symbolickou cenu, výtěžek přispěje na nákup 

Neděle, Duben 1, 2012 - 09:00

Poslat nový komentář