Flíčky s uzeným masem
Klasika, která dokáže být buď skvělým zážitkem nebo noční můrou dětí: vše záleží - jak jinak - na kvalitě základních surovin a technologické kázni.
Nudlové flíčky:30 dkg hladké mouky3 vejceDo hromádky prosáté mouky rozklepneme vejce a důkladně zpracujeme do vláčného těsta. To pak vyválíme a vytáhneme, necháme zaschnout a rozkrájíme na malé čtverečky (zhruba 12 x 12 mm).
Rozpis:40 g másla2 žloutky2 bílky300 g uzeného masa (nejraději z krkovičky)1/8 l smetanysůltrocha strouhanky a másla na vymazání
Nudlové flíčky uvaříme ve vodě, ve které jsme předtím uvařili uzené, a to al dente. V míse umícháme máslo se solí a žloutky. Pak přisypeme studené nudlové flíčky, studené nakrájené uzené maso a vše promícháme. Nakonec lehce vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků.Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme směsí, urovnáme, zalijeme smetanou a cca půl hodiny pečeme při 180 stupních Celsia. Upečené flíčky vyklopíme na mísu, umně ozdobíme nakládanými okurkami a podáváme.
Doporučené víno: lehké červené, nejraději chianti.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář