Modernizace KINA METRO 70 přijde na pět milionů

Modernizace KINA METRO 70 přijde na pět milionů
ilustrační foto ber

Modernizace KINA METRO 70 přijde na pět milionů

Milionová investice čeká biograf v Prostějově. Peníze půjdou na modernizaci v oblasti zvuku.

„Zástupce ředitelky Michal Zábranský, požádal o účelové poskytnutí investičního příspěvku ve výši 3.27 milionu korun na zmíněnou obnovu,“ uvedla 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová s tím, že aktuální rozpočet projektu činí 4.9 milionu korun. Dotace od Státního fondu kinematografie je 400 tisíc, kino použije 1.3 milionu korun ze svého investičního fondu.

„Dotace bude poskytnuta pro projekt v oblasti technického rozvoje a modernizace kinematografie, konkrétně na obnovu zvukového řetězce, za účelem pořízení nového zvukového systému Dolby Atmos,“ konkretizovala 1. náměstkyně Sokolová.

Kino prošlo na konci roku 2020 redigitalizací (obměnou projekční techniky ve standardu DCI), která se týkala pouze obnovy obrazového řetězce (pořízení nového digitální projektoru, projekčního plátna a 3D systému). Její součástí nicméně byla i příprava na budoucí implementaci technologie Dolby Atmos, která by nahradila stávající systém Dolby Surround 7.1. Obnova zvukového řetězce tedy představuje logické navázání na započatou modernizaci projekční techniky kina.

Dolby Atmos je technologie prostorového zvuku schopná interpretovat zvuky jako trojrozměrné objekty bez horizontálního i vertikálního omezení. Díky tomu se tato technologie - umožňující více prohloubit zážitek ze sledování filmu - postupně stává standardem nejen pro vysokorozpočtové hollywoodské produkce, ale i na poli lokální filmové produkce. (red)

Poslat nový komentář