Další vykradené auto. Již sedmadvacáté

Další vykradené auto. Již sedmadvacáté
ilustrační foto PČR

Ve středu v době od 11 do 14:30 hodin se dosud neznámý pachatel vloupal do osobního automobilu zaparkovaného na polní cestě u obce Němčice nad Hanou.

Pachatel do vozidla vnikl po rozbití skleněné výplně okénka u řidiče. Následně vozidlo prohledal a z přihrádky ve dveřích řidiče odcizil černou koženou tašku s osobními doklady dvaapadesátiletého muže, svazek šesti klíčů a platební kartu. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 200 korun. Na dalších 1 500 korun byla vyčíslena škoda vzniklá poškozením vozidla. "Přestože se pachatel činem moc neobohatil, hrozí mu v případě dopadení a odsouzení za přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku trest odnětí svobody až na dvě léta," konstatoval František Kořínek z PČR Prostějov.

V roce 2016 je to na Prostějovsku již 27. případ vloupání do automobilu. Společným jmenovatelem všech případů je umístění předmětů viditelně ve vozidle. Z toho lze vyvodit jednoduchou radu, jak se nestát obětí takového jednání. "Automobil není trezor, ale pokud už musíte ve vozidle něco ponechat, uložte to skrytě, nejlépe do zavazadlového prostoru," radí policisté. (red)

Poslat nový komentář