Zajícem v pytli byla motorka. Kradený stroj startoval spínačem

Zajícem v pytli byla motorka. Kradený stroj startoval spínačem
foto Policie ČR

V pondělí kolem 10. hodiny dopoledne zaujal policejní hlídku v centru Olomouce motocykl zn. Yamaha, jehož registrační značka se v policejních evidencích jevila jako odcizená.

„Policisté provedenou kontrolou zjistili, že motorka je nejen osazena kradenou registrační značkou, ale i její výrobní číslo je vybroušeno a místo spínací skříňky je opatřena dvoupolohovým spínačem, tzn. nastartování lze provést bez klíče. Z důvodu podezření, že motorka pochází z trestné činnosti, policisté zadrželi 26letého motorkáře a eskortovali ho na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů. Podle dosavadních informací si měl mladík podle svých slov motorku opatřit v březnu letošního roku od svého známého. Motocykl převzal po zaplacení zálohy 1 000 korun, bez dokladů a klíčů. Navíc měl motorku užívat, aniž by byl držitelem příslušné skupiny řidičského oprávnění,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Na základě zjištěných skutečností, zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladému muži trest odnětí svobody až na čtyři léta, peněžitý trest, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. (red)A

Poslat nový komentář