Počasí komplikuje dopravu

Ilustrační foto
ilustrační foto

Prostějov – Úterní počasí způsobilo nemalé potíže po celém Olomouckém kraji. Sníh ji komplikuje i dnes. Na Prostějovsku přišel o život jeden řidič, následovaly pomačkané plechy a lehká zranění.

K první dopravní nehodě došlo včera kolem jedenácté hodiny dopoledne v Drozdovicích. Dvaačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Renault Clio nedodržela bezpečnou vzdálenost za vozidlem, které jelo před ní. Renault master přizpůsobil jízdu aktuální situaci na silnici a zpomalil. Řidička na toto zpomalení nezareagovala včas a zezadu do vozidla narazila. Policisté na místě provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Při nehodě došlo k lehkému zranění čtyřiašedesátileté spolujezdkyně z vozidla Renault Clio. Hmotná škoda je vyčíslena zhruba na dvacet tisíc korun.

Další dopravní nehoda, ve které sehrálo svou roli počasí, se stala o necelé dvě hodiny později v obci Seloutky. Jednapadesátiletá řidička nákladního vozidla Ford Tranzit nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na které ležela vrstva sněhu. Před jedním z domů v obci narazila do zaparkovaného vozidla Fiat Brava, nikdo nebyl zraněn. Alkohol byl opět vyloučen dechovou zkouškou, kterou provedli policisté na místě. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na osm tisíc korun.

(red)

Poslat nový komentář