Byl postup strážníků při útoku Romů bez chyby?

Byl postup strážníků při útoku Romů bez chyby?
ilustrační foto
Další fotky: 
Byl postup strážníků při útoku Romů bez chyby?

Prostějovský deník uveřejnil zprávu o napadení mladého páru. Ten se stal ve středu 12. února na parkovišti u Billy ve Wolkerově ulici cílem útoku skupiny Romů. Muž se totiž zastal ženy, kterou jeden z Romů připravil o peněženku. Muž musel po útoku do nemocnice na šití nosu a žena utrpěla šok. Nyní podali stížnost na postup městských strážníků. Případ se probíral i na úterním zastupitelstvu.

„O incidentu jsem se dozvěděl z Prostějovského deníku. Chci, aby byl celý případ řádně prošetřen,“ prohlásil primátor Miroslav Pišťák, který požádal o vyjádření ředitele Městské policie Prostějov Jana Nagyho. „Verze deníku, stížnost a výpovědi strážníků, které jsem do této chvíle měl možnost vyslechnout, se diametrálně liší. S největší pravděpodobností došlo k nepochopení možností zásahu, které nám povoluje zákon,“ vysvětlil ředitel Nagy s tím, že pokud jde o trestný čin, ujímá se vyšetřování Policie ČR. Ta údajně jména svědků a jejich výpovědi zajistila.

Podle Deníku se na dvojici vrhlo několik romských žen a dva muži, všichni ale v okamžiku příjezdu sanitky a strážníků utekli. Oba napadené mrzí nejen postup strážníků, ale hlavně svědkové incidentu. Nikdo z lidí, kteří rvačce přihlíželi, dvojici nepřišel na pomoc.

Jasno by do celého případu mohly vnést kamerky, kterými strážníci zaznamenávají kontakty s lidmi a slouží právě třeba v případě prošetřování stížností.

Doufejme, že ať už útočníky dopadne kdokoli, také je usvědčí a trestu neujdou. S netečností přihlížejících nic dělat nelze, to si musí každý vyřídit se svým svědomím. (ber)

Komentáře

Dobrý den,

plně souhlasím s názory. My nemůžeme být rasisté, protože RÓMOVÉ, pokud vím nejsou rasa, ale etnikum. Jestli se jim to nelíbí, ať se vrátí do Indie, odkud přišli. Klidně mohou čistit řeky, sbírat odpadky a podobně a nežít jen na úkor těch, co pracují. Zdeněk

konečně by se s tím něco mělo dělat socální dávky by měli dát lidem kteří něco pro tuto zemi udělali a ne jen nepřizpůsobivým spoluobčanům kterří tady slušného člověka jen buď přepadnou nebo okradou je načase něco s tím dělat brzy dojde i na ně

už by se s tím sakra mělo s tímto velkým problémem nepřizpůsobivých parazitů něco dělat nechodí do práce jen přepadávají slušné lidi sociální dávky bychom v tomto státě měli dávat jen tomu kdo něco již pro tuto zemi vykonal a ne jen probémovým nepřizpůsobivým lidem všude ve světě se s tímto problémem vyrovnali

Žádné dávky pro ty, kteří nikdy nepracovali. A vůbec nedávat peníze. Stačí zaplatit obědy těm dětem, kteří chodí pravidelně do školy a učí se. Pak si nikdo nebude stěžovat že nemá práci, protože nemá vzdělání. 

 

Méně sociálních dávek a více práce, to je jeden z možných receptů jak snižovat kriminalitu.  90% romů může pracovat. To že nepracují, je problém levicového přístupu vlád od roku 1948 a chováním rómů ve společnosti. 

Denně jsem svědkem jak městská policie nasazuje botičky na auta. Kdyby radši více času věnovala kriminalitě. MP má sice ředitele, ale nejvyšší šéf je primátor a toho je vizitka jak policie funguje. Zatím nejsem zcela přesvědčen o přínosném fungování MP pro naše město. Snad se to zlepší po komunálních volbách na podzím, kdy ČSSD už snad nebude  u moci na radnici.

Toto etnikum je v naší společnosti časovaná bomba, kterou vlády této země neřeší. Jednou dojde někomu trpělivost a ..............

vždyť si i černí indiáni taky nějak musí někde obstart finance,jediné co umí je krást,tancovat a podávat železo

 

Chtěli vy to uvést situaci na pravou míru...výpověďˇsi hned několikrát protiřečí.

Chtělo by to pochod proti tady těm naším radoby spoluobčanům !!!!! 

Poslat nový komentář