Policisté objasnili vloupání

Policisté objasnili vloupání
ilustrační foto

Prostějovští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z Frýdku-Místku a z Nového Jičína objasnili dva případy krádeže vloupáním, k nimž došlo v prosinci loňského roku a letos v lednu na Prostějovsku. Dopustili se jich tři mládenci ve věku 23 až 32 let.

V prosinci loňského roku tehdy neznámý pachatel vnikl do prodejny smíšeného zboží v Nivě, odkud odcizil cigarety různých značek. Způsobil škodu za téměř 55 tisíc korun. V lednu letošního se do stejné vesnice vrátil znovu, opět se vloupal do prodejny smíšeného zboží a znovu se zaměřil na cigarety. Tentokrát způsobil škodu za 17 tisíc korun.

„Pachateli byli tři muži ve věku 23, 24 a 32 let. Jeden z nich je z Moravskoslezského kraje, dva z nich ze Zlínského kraje. První z krádeží se dopustili všichni tři, druhé pouze dvaatřicetiletý se čtyřiadvacetiletým,“ upřesnila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Všichni si převzali obvinění ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Spisový materiál byl zaslán ke společnému řízení kriminalistům do Frýdku-Místku. (red)

Poslat nový komentář