Provozovatel baru se chtěl zastřelit. Zasahovali strážníci i policisté!

Provozovatel baru se chtěl zastřelit. Zasahovali strážníci i policisté!
ilustrační foto PČR

V úterý 3. listopadu 2015, krátce po jedné hodině v noci, obdrželi prostějovští policisté , oznámení od muže, že jeho kamarád mu prostřednictvím sociální sítě poslal zprávu, že „chce ukončit život, že se odbouchne“. Podařilo se jim ho vypátrat a společně se strážníky mu v činu zabránit. Sebevrah měl v dechu přes dvě promile.

Volající policistům sdělil jméno sebevraha a jeho adresu. Policisté na základě obdržených informací ihned po muži zahájili pátrání. Analytickou činností se jim podařilo zjistit pravděpodobnou totožnost muže a to, že by se mohlo jednat o provozovatele jednoho z barů v centru města Prostějov. „Fyzickou kontrolou baru policisté zjistili, že bar je uzavřen, ale nachází se v něm jedna osoba, která sedí za stolem a v ruce drží krátkou střelnou zbraň,“ popsal začátek incidentu policejní mluvčí František Kořínek.
Na místo byly ihned přivolány další hlídky Policie ČR i Městské policie Prostějov. Policisté, kteří byli na místě první, se s mužem pokusili vyjednávat, ale muž s nimi odmítal hovořit. Proto byl na místo přivolán i policejní vyjednavač. Ještě před příjezdem policejního vyjednavače se na místo dostavila hlídka Městské policie Prostějov. „Jeden ze zasahujících strážníků zjistil, že muže zná a pokusil se s ním vyjednávat. Po přibližně 5 minutách ho přesvědčil, aby zbraň odložil a otevřel dveře. V tom okamžiku mohli zasáhnout i ostatní policisté a muže za použití donucovacích prostředků zajistit,“ uvedl mluvčí.
Při zákroku nedošlo k žádnému zranění muže a zasahujících policistů ani ke škodě na majetku. „Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, při které změřili hodnotu 2,08‰ alkoholu v dechu. Po lékařském vyšetření v nemocnici bylo rozhodnuto o umístění muže v protialkoholní záchytné stanici a následném psychiatrickém vyšetření. Na místě byl zajištěn plynový revolver značky Kora,“ dodal Kořínek.
Muž je pro své jednání podezřelý ze spáchání přestupku na úseku zbraní a střeliva, za který mu ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 30 tisíc korun.
Tento zákrok byl dalším z celé řady případů, který ukázal, jak dobrá je spolupráce policistů územního odboru Prostějov se strážníky Městské policie Prostějov. (red)

See video

Poslat nový komentář