Rýhy na vozidlech vynesou až rok za katrem

Rýhy na vozidlech vynesou až rok za katrem
ilustrační foto

Případy hned dvou poškozených vozidel řeší policisté v prostějovském regionu. Za poškození cizí věci mohou jít vandalové až na rok do vězení.

Ze spáchání trestného činu poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který v čase od 24. 2. 2016 do 26. 2. 2016 v obci Ohrozim poškodil vozidlo Jonway Ufo. Zatím přesně nezjištěným předmětem vytvořil v laku vozidla několik rýh. Majitelce způsobil škodu v předběžné výši za 20 000 korun.

Ze stejného trestného činu je podezřelý také neznámý pachatel, který v době od 25. 2. 2016 do 26. 2. 2016 zatím přesně nezjištěným způsobem poškodil vozidlo Škoda Rapid, které bylo zaparkované na ulici Jana Zrzavého v Prostějově. Dosud přesně nezjištěným předmětem vytvořil rýhy na kapotě, levých předních a zadních dveřích, levém blatníku a zadních dveřích kufru vozidla. Poškozené společnosti způsobil škodu v předběžné výši za 15 000 korun.

"V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok," konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Poslat nový komentář