Podvodník podváděl i své komplice

Podvodník podváděl i své komplice
ilustrační foto MP

Z trestných činů podvod a úvěrový podvod obvinili prostějovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality čtyřiadvacetiletého muže z Prostějovska. Těchto činů se měl obviněný dopustit nejméně sedmnácti skutky v období od dubna roku 2015 do poloviny letošního července. 

"Kriminalisté muže viní z toho, že v sedmi případech ve spolupráci se dvěma ženami ve věku 21 a 26 let za použití falešných dokladů prokazujících jejich zaměstnání neoprávněně dosáhl uzavření smluv o úvěrech. Uvedené spolupachatelky byly pro toto jednání také obviněny. Poté obviněný muž ve čtyřech případech bez vědomí a souhlasu jedné ze svých předchozích spolupachatelek dosáhl jejím jménem neoprávněně uzavření dalších čtyř úvěrových smluv. Další tři smlouvy o úvěrech v souhrnné výši 7 500 korun neoprávněně uzavřel bez vědomí a souhlasu dvaadvacetileté ženy, a to za využití jejích osobních dokladů a znalosti osobních údajů," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že zbývající tři skutky se týkají prodeje mobilních telefonů, kdy ve dvou případech zájemcům prodal nefunkční přístroje a v jednom použitý telefon prostřednictvím inzerce koupil, ale nezaplatil.

"Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na více než 110 tisíc korun. Všem třem obviněným v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal mluvčí. (red)

Komentáře

Michal Šindler?

Poslat nový komentář