Vandalové, kteří vloni poničili auta, stanuli před soudem!

Vandalové, kteří vloni poničili auta, stanuli před soudem!
ilustrační foto

V únoru loňského roku čelily vozy, zaparkované v lokalitě ulici Olivetského a Manharda v Prostějově, útoku tří vandalů. Tomáš Capay, David Langer a Vojtěch Pelikán se v minulých dnech sešli u soudu. Posledně jmenovaný tam byl dopraven eskortou z Vazební věznice Olomouc.

Večer 24. února 2016 všichni tři prožili divokou jízdu, mimo jiné ovlivněnou požitím alkoholu a drog. Její součástí se stalo i poničení vozidel, zaparkovaných ve zmíněných ulicích a odcizení kamer z budovy Habra v Hliníkách. "Prověřujeme případ poškození několika aut v lokalitě ulic Jana Olivetského a Stanislava Manharda v Prostějově, ke kterému došlo dnes po čtvrté hodině ráno. Bezprostředně po činu jsme v okolních ulicích zjistili pohyb několika osob. V současnosti z tohoto činu podezíráme dva muže. Aktuálně evidujeme celkem 12 poškozených automobilů a většinou se jedná o poškození zpětných zrcátek," sdělil tehdy redakci policejní mluvčí František Kořínek.

Škoda se tehdy vyšplhala k 50 tisícům korun.

Všichni tři jsou obviněni pro přečin krádeže, pokračující přečin poškozené cizí věci spáchaného ve spolupachatelství, pokračující přečin výtržnictví spáchaného ve spolupachatelství.

Soudce Petr Vrtěl jednání kvůli výslechu svědkyně Dominiky Dolejšové odročil na 14.3.2017. (ber) 

Poslat nový komentář