Opilý muž se na Sladkovského po probuzení v autě přiznal k havárii v Čelechovicích

Opilý muž se na Sladkovského po probuzení v autě přiznal k havárii v Čelechovicích
Foto PČR

Ve čtvrtek v sedm hodin přijali policisté oznámení strážníků prostějovské městské policie o muži pod vlivem alkoholu. Seděl v poškozeném automobilu ve Sladkovského ulici v Prostějově.

"Na místo přivolaným policistům dopravního inspektorátu se devětapadesátiletý muž přiznal, že svým automobilem značky Škoda mezi druhou a třetí hodinou po půlnoci havaroval na nezpevněné komunikaci v obci Čelechovice na Hané. Ke zranění osob při havárii nedošlo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Výše škody způsobené na automobilu byla předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun. Již strážníci u muže provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,31 ‰ alkoholu v dechu. Podrobit se odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem se muž odmítl.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičské oprávnění. "Příčiny, okolnosti i míra zavinění uvedených událostí jsou předmětem dalšího policejního šetření," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář