Na silnici vyjeli dva. Jeden zdrogovaný, druhý opilý

Na silnici vyjeli dva. Jeden zdrogovaný, druhý opilý
ilustrační foto

 

Dva řidiče, kteří neměli na silnici co dělat, chytili policisté v uplynulých dnech na Prostějovsku. Jeden byl opilý, druhý pod vlivem drog.

 

 

V pátek 19. 4. 2019, kolem půl desáté v noci, kontrolovali policisté v katastru obce Mořice osobní motorové vozidlo Škoda Octavia. U dvaadvacetiletého řidiče provedli jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Orientační dechová zkouška byla negativní, zato orientační test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetamin/metamfetaminu. Řidič se k požití drogy přiznal. Po poučení se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

V sobotu 20. 4. 2019, krátce po desáté dopoledne, kontrolovali policisté na křižovatce mezi obcemi Němčice nad Hanou-Hruška-Měrovice nad Hanou, osobní motorové vozidlo. „U 27letého řidiče (cizince) provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 1,75‰ , druhou dechovou zkouškou 1,67‰. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Policisté mu další jízdu zakázali. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. (red)

Ilustrační foto: PČR

 

Poslat nový komentář