Napadený muž po útoku zemřel. Agresorovi hrozí až 16 let vězení

Napadený muž po útoku zemřel. Agresorovi hrozí až 16 let vězení
ilustrační foto

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Přerovska pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví podle § 145 odst. 1, odst. 3 trestního zákoníku a přečinu výtržnictví podle § 358 odst. 1 trestního zákoníku.

V sobotu 5. září 2020 po osmnácté hodině došlo v křižovatce ulic Tovární a Nádražní v Přerově k incidentu mezi muži ve věku 43 a 54 let. Nejprve verbální spor se rychle změnil ve fyzické napadení staršího z mužů. Ten po několika úderech pěstí do obličeje upadl na komunikaci, kde do něho útočník měl ještě kopnout. Při útoku muž upadl do bezvědomí a musel být přivolanými zdravotníky resuscitován. Poté byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Útočník byl na místě zajištěn a po provedení dechové zkoušky s výsledkem 2,28 ‰ alkoholu v dechu byl k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice. „Napadený muž později na následky zranění v nemocnici zemřel. Z uvedeného důvodu byl případ překvalifikován a převzali si jej krajští kriminalisté,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. .

Útočník byl zadržen a Okresní soud v Přerově rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen, nikoliv však za trestnou činnost násilného charakteru, ale pro majetkovou činnost.

Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na osm až šestnáct let. (red)

Poslat nový komentář