Členové Lukostřelby Prostějov předvádějí trefu do černého

Členové Lukostřelby Prostějov předvádějí trefu do černého
ilustrační foto
Další fotky: 
Členové Lukostřelby Prostějov předvádějí trefu do černého
Členové Lukostřelby Prostějov předvádějí trefu do černého

 

Oddíl lukostřelby má v Prostějově dlouholetou tradici (od roku 1959), řadu let patří mezi české špičky a členové předvádějí vynikající výkony po celém světě. K největším úspěchům oddílu patří vybojování nominací na olympijské hry v Mnichově a Barceloně nebo také držení českých rekordů. Byli jsme se tedy podívat, jak to v oddílu vypadá.

 

Zvolili jsme k tomu takovou běžnou hodinu střelby. Když jsme vešli na pozemek prostějovské lukostřelby, byli tam už zkušení členové, kteří pilně trénovali.

„V současné době má náš oddíl padesát členů, kteří se účastní jak vrcholových mezinárodních závodů, tak i domácích prvoligových soutěží v kategoriích dospělých, dorostu a žáků. Zároveň stále přijímáme nové členy, a proto jsou nejlepší tyto měsíce, kdy máme k dispozici venkovní prostory. Od října se totiž stěhujeme do haly, kde je omezený prostor a je potřeba, aby všichni mohli trénovat tak, jak potřebují a s nováčky by to bylo obtížnější. Rádi bychom získali pro spolupráci některou z prostějovských škol, kde bychom si mohli pronajmout tělocvičnu a eventuálně založit kroužek lukostřelby,“ objasnila trenérka Magda Majarová a zároveň nám pomohla s chrániči a vysvětlila vše potřebné, abychom mohli vystřelit první šíp. „Vítáme každého, kdo by si chtěl lukostřelbu vyzkoušet,“ dodala ještě Magda Majarová.

Loňská sezona byla pro Lukostřelbu Prostějov velice úspěšná a ta letošní pokračuje ve stejném duchu. V soutěži I. ligy jsou muži v průběžném pořadí po dvou kolech na prvním místě, ženy jsou po dvou kolech druhé. Družstvo kladkových luků, které v přeboru ČR startuje poprvé, je na průběžném pátém místě. Kromě soutěží družstev startují členové Lukostřelby Prostějov také na všech republikových šampionátech.

Více informací najdete na www.lukostrelbapv.cz nebo na fecebookových stránkách www.facebook.com/lukostrelbapv

Barbora Valoušková, studentka SOŠ podnikání a obchodu

Poslat nový komentář