Lukáš Řehořek dvojnásobným mistrem republiky

Lukáš Řehořek dvojnásobným mistrem republiky
ilustrační foto

Během uplynulého víkendu se uskutečnila dvě Mistrovství České republiky žactva. Z Kopřivnice přivezla výprava mladých prostějovských plavců z TJ Prostějov dvě zlaté medaile a nového mistra republiky v disciplínách 100 a 200 metrů prsa Lukáše Řehořka. K dvěma mistrovským titulům přidal Lukáš ještě tři stříbrné medaile. Stříbro přivezla z Českých Budějovic i plavkyně Míša Petrželová za disciplínu 100 metrů volný způsob.

První zlato se Lukášovi podařilo získat hned v prvním dnu žákovského šampionátu. V disciplíně 100 metrů prsa vybojoval v kategorii mladšího žactva mistrovský titul časem 1:17.96. Tímto časem překonal oddílový rekord Davida Běhala z roku 2000. Přidal ještě stříbrné medaile na 100 metrů polohový závod a 100 metrů znak, když dohmátl za vítězem pouhých 8 setin časem 1:09,98. V neděli vybojoval svůj druhý titul mistra ČR na 200 metrů prsa výkonem 2:45,72. Tímto časem také pořádně zahýbal s oddílovými rekordy, protože o 14 vteřin vylepšil rekord Jana Žilky z roku 1986! K tomu přidal stříbro v disciplíně 200 metrů znak časem 2:31,91. V této disciplíně Lukáš pravděpodobně brzy překoná snad nejstarší oddílový rekord svého trenéra Aleše Matyáška z roku 1975.

Další čtyři plavci už na medaile nedosáhli. Na medaili sice pomýšlela dívčí štafeta, která neměla na Moravě konkurenci, ale mezi plavkyněmi z celé republiky obsadila celkové šesté místo.

Mistrovství republiky staršího žactva se konalo v českých Budějovicíh  a kvalifikovaly se na něj z prostějovského plaveckého klubu Míša Petrželová a Katka Polcrová. Míša ziskem stříbrné medaile a časem 1:01,63 v disciplíně 100 metrů volný způsob obhájila loňský výsledek. Na trati 50 metrů volný způsob doplavala na šestém místě a na trati 200 metrů volným způsobem dohmátla na pátém místě. Kačka Polcrová skončila v republice 22. a 23. v prsových disciplínách.

Za čtrnáct dní čeká prostějovské plavce Jarní pohár desetiletého žactva v Karviné a Jarní pohár jedenáctiletého žactva v domácím bazénu. Lukáš Řehořek, Míša Petrželová a Dominika Smékalová budou reprezentovat Olomoucký kraj na letních olympijských hrách dětí a mládeže ve Zlíně, které začínají 23. června.

Poslat nový komentář