Sezóna prostějovských plavců zahájena

Foto: TJ Prostějov
Foto: TJ Prostějov
Další fotky: 
Foto: TJ Prostějov - Jakub Cibulka
Foto: TJ Prostějov

Prostějov/Brno/Zlín - O víkendu absolvovali plavci z TJ Prostějov hned dva mítingy. Novou plaveckou sezónu otevřeli týmy nejlepších plavců prostějovského oddílu spolu se skupinou těch nejmladších. V prvním kole Mistrovství české republiky družstev 2013 se tým žen i mužů umístil na čtvrtém místě. Plavcům se v konkurenci všech věkových kategorií podařilo vybojovat i cenné kovy. Zasloužili se o ně Kateřina Praskačová, Lenka Skoumalová, Míša Petrželová a Jakub Cibulka.

Mistrovství České republiky družstev je soutěž pro osmičlenné plavecké týmy ze všech oddílů celé České republiky. Týmy jsou složeny z plavců všech věkových kategorií. V sobotu proběhlo ve Zlíně krajské kolo, které je obodované podle tabulek FINA. Nejvíce medailí získala Lenka Skoumalová, která zvítězila v disciplíně 800 metrů volný způsob a k tomu přidala dvě stříbra a jeden bronz. Znovu ukázala, že je všestranná závodnice, protože bodovala i v disciplínách 200 prsa, 200 znak a 400 polohový závod. Oddílový rekord v disciplíně 200 metrů motýlek překonala Kateřina Praskačová, která zvítězila časem 2:28,5. Zlatou medaili vybojovala i na poloviční motýlkové trati a stříbro přidala na 200 metrů volný způsob. Dvě medaile přidala ještě Michaela Petrželová a jednu bronzovou jakub Cibulka.

„Bohužel družstva nebyla kompletní a tak vybojovala „jen“ čtvrtá místa. Soutěž navíc byla hned první měsíc přípravy, kdy se nedaly očekávat žádné výjimečné výkony, protože plavci začali základní přípravu do letní sezony,“ zhodnotil závody trenér Petr Adamec. „Uvidíme, jestli postoupíme do semifinále, tam by už měly být výkony přesvědčivější.“

Tradičního brněnského tučňáčka se zúčastnili nejmladší plavci oddílu. Své síly na tomto závodu měří plavci z Moravy, Slovenska a Maďarska. Soutěže se letos zúčastnil historicky největší počet závodníků, a to 335 plavců. V záplavě obrovské konkurenceprostějovští závodníci předvedli své nejlepší výkony na které mohou být právem hrdí. Mnozí překonali své osobní rekordy. Do první desítky se probojovala jen Alice Snídalová v disciplínách 50 metrů prsa a 50 metrů znak. Alice má vysoké šance na medailové umístění v národní konkurenci na oblastních přeborech, které se uskuteční v květnu 2013.

(red)

Poslat nový komentář