Prostějovští biatlonisté bodovali na Mistrovství ČR

Prostějovští biatlonisté bodovali na Mistrovství ČR
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějovští biatlonisté bodovali na Mistrovství ČR
Prostějovští biatlonisté bodovali na Mistrovství ČR

Klub biatlonu Prostějov se zúčastnil ve dnech 20. - 22. září 2019 Mistrovství ČR v letním biatlonu, a to v kategorii dětí, které se konalo v Břidličné. Na loukách a po lesích Nízkého Jeseníku v Moravskoslezském kraji se prohánělo na 270 dětí z více než 40 klubů a ještě i mladí biatlonisté ze Slovenska. Na programu byly sprinty, štafety a závody s hromadným startem.

V sobotních závodech ve sprintu v kategorii žákyně W13 vybojovala zlatou medaili Ema Švancarová a stala se Mistrem České republiky. Umístění dalších našich závodníků: Žáci M12-Tomáš Kopecký 10.místo, a dále žáci M13- Jakub Koukal 13. místo a žáci M14- Michal Vlk 12. místo a žáci M14- František Ševčík 14. místo.

Odpoledne se běžely štafety. Štafeta žákyně W13 vybojovala Ema Švancarová spolu s děvčaty z KBSKMVM krásné 1. místo, tudíž další zlatou medaili. Další umístění našich štafet: v kategorii žáci M13 obsadili 13. místo a žáci M15 obsadili 16. místo.

V nedělním závodu s hromadným startem obsadili v kategorii žáci M12 – Tomáš Kopecký 12. místo, dále v kategorii žákyně W13 – Ema Švancarová 14. místo, kategorie žáci M13- Jakub Koukal 21. místo a kategorie žáci M14- Michal Vlk 14. místo.

Úplný závěr sezony letního biatlonu obstaralo Mistrovství České republiky dorostu a dospělých v Bystřici pod Hostýnem, a to ve dnech 27. – 29. září 2019. Na programu byly tyto disciplíny: sprint, supersprint a závod s hromadným startem. Vedle více než 200 závodníků z České republiky se šampionátu jako hosté zúčastnili i sportovci z Německa nebo Slovenska.

V sobotních závodech sprintu obsadila v kategorii W16 – Elen Melcrová 18. místo, v kategorii Junioři vybojoval Ondřej Vystavěl 3. místo, v kategorii Muži M36 na 1. místě zvítězil Roman Večeřa a v kategorii Muži M46 obsadil Max Černý Max 11. místo.

Odpolední závod supersprintu vyhrál a zlatou medaili získal za 1. místo Roman Večeřa.

Neděle pokračovala závody s hromadným startem, kdy za dorostenky W16 obsadila Elen Melcrová 18. místo, juniorskou kategorii vyhrál a stal se Mistrem republiky Ondřej Vystavěl, dále v kategorii Muži M36 obsadil Roman Večeřa 4. místo a v kategorii M46 obsadil Max Černý 11. místo. V celorepublikovém klání klubů jsme obsadili celkové krásné 5. místo na MČR D+D v Bystřici pod Hostýnem z celkového počtu 36 klubů.

Nejúspěšnějšími našimi závodníky z Mistrovství ČR v letošní sezoně letního biatlonu jsou:

Roman Večeřa, který je dvojnásobným Mistrem ČR a zároveň vítěz celorepublikového žebříčku ČR v mužské kategorii M36, Ema Švancarová, dvojnásobná Mistryně ČR v kategorii žákyně W13, Ondřej Vystavěl, Mistr ČR + 3. místo v kategorii Junior. 

(Text a foto Gabriela Ševčíková)

Poslat nový komentář