4 Tenoři míří do Prostějova

4 Tenoři míří do Prostějova
Foto plakát

Dva držitelé ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národního divadla v Praze tvoří vokální kvarteto 4 Tenoři. Do Prostějova je Agentura Mamut přiveze ve středu 18. října, kde od 19 hodin vystoupí v KaS Centru.

 

4 Tenoři je seskupení sólistů českého hudebního divadla založené v roce 2017 producentem Janisem Sidovským. Poprvé společně vystoupili na Proms Gala, kde zazpívali skladbu To je ta chvíle. Následovaly videoklipy Už z hor zní zvon a Mně sílu dáš, které dosud na YouTube zhlédlo více než 7 miliónů diváků.

V roce 2020 u vydavatelství Supraphon nahráli debutové album, za které obdrželi Zlatou a Platinovou desku. Druhé album Láska prý vyšlo v říjnu 2022 a během dvou měsíců získalo ocenění Zlatá deska.

4 Tenoři na koncertech vystupují s Unique Quartet a doprovodnými hudebníky. Příležitostně spolupracují také s Českým národním symfonickým orchestrem a s Filharmonií Bohuslava Martinů pod vedením dirigentů Marcella Roty nebo Leoše Svárovského. Nazpívali duety s Lucií Bílou, Helenou Vondráčkovou nebo Monikou Absolonovou.

Během své dosavadní koncertní činnosti 2x vyprodali pražské Forum Karlín a stovky dalších sálů v České a Slovenské republice, včetně nádvoří Bratislavského hradu, Velké synagogy v Plzni nebo Národního divadla v Brně. Zazpívali mimo jiné na významných hudebních festivalech, vystoupili společně s hudebním virtuosem Jaroslavem Svěceným a byli hosty prestižních kulturních událostí jako například Pocta Karlu Gottovi, Královny popu nebo Děkovný koncert pro Lidice.

 Vstupenky si můžete koupit v předprodeji v prodejně Hudební nástroje, Kramářská 3 Prostějov a na portálu ticketevent.cz.

Čtěte pozorně, bude soutěž o vstupenky! (ber)

Poslat nový komentář