Opilá matka strčila kočárek i s dítětem do cesty bavoráku. Hrozí jí až 12 let vězení

Opilá matka strčila kočárek i s dítětem do cesty bavoráku. Hrozí jí až 12 let vězení
ilustrační foto pixabay.com

V polovině července 2022 44letá žena vycházela z občerstvení Na rybníčku v Říční ulici. V golfovém kočárku sebou měla dvouleté dítě a v sobě 2,3 promile.  Napřed narazila do zaparkovaného auta a pak strčila kočárek pod projíždějící BMW. Jen díky rychlé reakci řidiče nedošlo k neštěstí. Matce nyní u brněnského krajského soudu hrozí až 12 let vězení za pokus těžkého ublížení na zdraví.

„Nejdříve úmyslně narazila kočárkem do stojícího vozidla a poté nečekaně vybočila od krajnice a najela kočárkem před projíždějící vozidlo BMW. Díky pozornosti řidiče, který včas zareagoval, strhl řízení a zabrzdil, nedošlo ke kontaktu kočárku s vozidlem a zranění dítěte. Dítě bylo předáno do péče rodinných příslušníků," uvedla tehdy policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že s ohledem na věk poškozeného nebude Policie ČR k případu poskytovat bližší informace. Policisté případ prověřovali pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu," sdělila PvNovinkám.

 Matka pěti dětí se podle státního zástupce Marka Vagai nejprve pod vlivem alkoholu k nejmladšímu synovi, kterému byly dva roky, chovala zcela nepřístojně u nedalekého stánku s občerstvením. „Opakovaně ho tam fackovala a vulgárně mu nadávala, pak s dítětem sedícím v kočárku neočekávaně vybočila před jedoucí auto. Řidič vozu stačil strhnout řízení a zastavit,“ řekl veřejný žalobce. Po zcela nepochopitelném činu žena podle obžaloby měla prohlásit „Zabij mě i to děcko“, načež nechala plačící dítě na místě a pokusila se utéct. Nebyl to přitom první incident, který žena se svými dětmi měla. Už před několika lety stála před přestupkovou komisí za to, že dvě své děti pokousala. V současné době už nemá žádné z dětí ve své péči.

Kromě pokusu těžkého ublížení na zdraví ženě hrozí trest i za ohrožování výchovy dítěte a výtržnictví. Verdikt vynese trestní senát po výslechu dalších svědků a znalců. (ber)

Poslat nový komentář