Půlmiliónová pokuta za aquapark stále v řešení

Půlmiliónová pokuta za aquapark stále v řešení
ilustrační foto
Další fotky: 
Půlmiliónová pokuta za aquapark stále v řešení
Půlmiliónová pokuta za aquapark stále v řešení

 

Letos to bude sedm let od chvíle, kdy Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potrestal tehdejší prostějovský Městský úřad půlmilionovou pokutou. Podle úřadu město v roce 2006 nepostupovalo při zadání zakázky na stavbu aquaparku v souladu se zákonem. Kauza se táhne dodnes.

Město se proti rozhodnutí třikrát odvolalo prostřednictvím soudů. Pokaždé mu byla pokuta zrušena, případ však uzavřen není dodnes. Soudy, které pokutu zamítly kvůli nedostatečnému odůvodnění, obsahovou část potvrdily, jak stále tvrdí Antimonopolní úřad. Společnost MI PRO STAV, která byla založena za účelem výstavby aquaparku mezi městem a místními firmami, zanikla v březnu roku 2013 fúzí s Domovní správou. Magistrát dále hradí úvěr užitý na jeho výstavbu.

„Je tam dost velký právní problém, protože některá rozhodování v dalších instancích příliš nevnímala, že v určitém čase a určitém prostoru na území České republiky existoval právní stav, který nám dovoloval, abychom takto postupovali. Nechci předjímat výsledek,“ komentoval situaci primátor Miroslav Pišťák, podle kterého se záležitost zřejmě potáhne ještě dlouho. Podle jeho mínění ale Prostějov nepochybil. (ber)

Komentáře

CITUJI: "Je tam dost velký právní problém, protože některá rozhodování v dalších instancích příliš nevnímala, že v určitém čase a určitém prostoru na území České republiky existoval právní stav, který nám dovoloval, abychom takto postupovali..... "  A kdo Vám radil? Neskutečné, chce se mi blejt velebnosti, ať už jsou volby...., v kterém domově důchodců budete soudruhu bydlet??? A bude Vám Mačák utírat posranou prdel pořád dál?

Poslat nový komentář