Mladé řidičky nezvládly řízení

Mladé řidičky nezvládly řízení
Foto PČR
Další fotky: 
Mladé řidičky nezvládly řízení
Mladé řidičky nezvládly řízení

Během noci ze soboty na neděli 18. září došlo na Prostějovsku ke dvěma podobným nehodám mladých řidiček. Jedna nezvládla své auto, druhá čtyřkolový motocykl. 

Při první, ke které došlo v sobotu kolem jednadvacáté hodiny, řízení nezvládla jednadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Volkswagen. "Při jízdě z Čehovic do Bedihoště při průjezdu prudkou levotočivou zatáčkou vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do svodidel. Při havárii došlo k poškození automobilu a svodidel. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun," popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek. 

Druhá havárie se stala v neděli hodinu po půlnoci. "Šestnáctiletá řidička čtyřkolového motocyklu značky Aixam jela obcí Mostkovice směrem k Prostějovu. Při průjezdu táhlé pravotočivé zatáčky nezvládla řízení a s vozidlem vyjela vlevo mimo komunikaci. Zde narazila do sloupku dopravní značky a poté do sloupu veřejného osvětlení. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 100 500 korun," dodal mluvčí.

Obě havárie se obešly bez zranění. Alkohol u řidiček policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami a přestupky obou vyřešili uložením blokových pokut. (red)

Poslat nový komentář