Zemřel další četník z Humoresek. Točil i v Prostějově

Zemřel další četník z Humoresek. Točil i v Prostějově
ilustrační foto ČT

 

Ve věku 57 let zemřel v sobotu herec a dabér Aleš Jarý. Proslavil se zejména rolí štábního strážmistra Slávy Jirouška v oblíbeném seriálu Četnické humoresky. Ty se natáčely i v Prostějově.

Dovolím si osobní poznámku. Při natáčení tohoto seriálu zavítali herci a štáb do Prostějova hned několikrát. Měla jsem velké štěstí, že jsem se osobně setkala s nejedním z aktérů.  Krásné vzpomínky mám na  jedinečného Tomáše Töpfera, Zlatu Adamovskou, Ivana Trojana, ale i režisérku Pavlínu Moskalykovou.  Měla jsem možnost si popovídat i s Erikem Pardusem, který byl jedinečnou studnicí dobré nálady.  Aleš Jarý mě tehdy okouzlil nejen svým šarmem, ale především jedinečným hlasem,hojně využívaným v dabingu. A také láskou k auto a moto veteránům, jejichž řidičem v seriálu byl.  

Četnické humoresky se od prvopočátku potýkají s kmotřičkou Smrtí. Nejdříve odešel režisér Antonín Moskalyk, po něm Ladislav Lakomý (†79), následoval představitel plukovníka Kostrouna Karel Jánský (†66),  Erik Pardus, který ztvárnil strážmistra Zahálku. Ten prohrál boj s rakovinou plic, zemřel v pouhých 54 letech. Dalším byl Jaroslav Dufek (77),  který hrál zemského četnického velitele. A teď sáhla kmotra na dalšího z četníků. Naštěstí, stejně jako výše jmenovaní, už nikdy nezmizí z povědomí českých diváků. Čest jejich památce. (ber)  

Poslat nový komentář