Předmájová veselice byla poděkováním pěstounům v Olomouckém kraji

Předmájová veselice byla poděkováním pěstounům v Olomouckém kraji
Foto Pavlína Hrdličková, Náruč dětem.

Náruč dětem z. s. v sobotu 13. dubna 2024 pořádala již druhý ročník Předmájové veselice. Akce se konala pod záštitou 1. náměstka hejtmana Olomouckého kraje Ivo Slavotínka.  Účastnili se ho i pěstouni z Prostějovska, mimo jiné Josef a Zuzana Baričíkovi.

„Ve spolupráci s Olomouckým krajem a partnery firmy Gemo a Lesaffre jsme akcí chtěli opět ocenit a zviditelnit náročnou práci pěstounů při péči a výchově dětí, přijatých do pěstounské péče,“ uvedla předsedkyně spolku Eva Kopecká.

K tanci a poslechu hrála moderní cimbálová kapela Cimbal Hell Band, členové tanečního studia Tomáše Komendy zpestřili program svou taneční show a výukou letního tance Bachata.

 K příjemné náladě přispěla bohatá tombola, do které přispěli dárci jako např. Instalatérství Jurásek, Benefit investment a.s., Kopas Olomouc, s.r.o. a mnoho dalších. Patronem celé akce byla herečka a produkční Pavla Dostálová, která vyjádřila podporu a ocenění přítomným pěstounům, sdílela své zkušenosti z oblasti náhradní rodinné péče a v osobních rozhovorech se zajímala o prožívání pěstounů při péči o přijaté děti.

Slavnostním večerem provázeli moderátoři Českého rozhlasu Olomouc, Zorka Ježková a Honza Krejčí.

Pokud chcete nahlédnout do života Baričíkových, kteří mají v pěstounské péči dva sourozence, podívejte se v pondělí 22. dubna ve 22 hodin na ČT 1. Pořad Plné hnízdo je věnován právě jim. (EK)

Poslat nový komentář