Dvě bouračky na přechodech. Sražen kočárek i chodci

Dvě bouračky na přechodech. Sražen kočárek i chodci
Foto Policie ČR
Další fotky: 
Dvě bouračky na přechodech. Sražen kočárek i chodci
Dvě bouračky na přechodech. Sražen kočárek i chodci

Ve středu dopoledne se v Prostějově staly dvě dopravní nehody na přechodech pro chodce. O první, která se stala na Vápenici před osmou hodinou ranní, PvNovinky již informovaly. Ve čtvrtek policejní mluvčí Miluše Zajícová doplnila další podrobnosti.

„Bylo zjištěno, že dva 16letí mladíci přecházeli po přechodu pro chodce. Ve směru od ulice Kostelecká jel ve vozidle Š Fabia starší muž a na semaforu nezastavil na signál „stůj“ a pokračoval v jízdě. Přehlédnutí červeného světla mělo vliv na sled dalších událostí. Auto do jednoho z přecházejících hochů narazilo a zranilo ho. Na místě ho zdravotníci ošetřili a poté převezli do nemocnice na další vyšetření,“ uvedla mluvčí. K jiným zraněním nedošlo. Měření alkoholu bylo negativní a hmotná škoda byla v tomto případě nulová.

Druhá nehoda se stala krátce před polednem na ulici Svatoplukova. Ve vozidle VW jela 53letá žena a přehlédla a tím pádem nedala přednost chodkyni, která vezla po přechodu pro chodce v kočárku své jednoroční dítě. „I přes prudké brždění na poslední chvíli se nepodařilo zabránit kontaktu mezi vozidlem a kočárkem. Díky tomu, že matka držela kočárek pevně, nespadl na zem. Dítě bylo z preventivních důvodů, i s matkou, převezeno do nemocnice na vyšetření,“ dodala Zajícová. Požití alkoholu u obou žen bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Hmotná škoda byla v tomto případě vyčíslena na 1 000 Kč.

Obě nehody jsou nadále v šetření. (red)

Poslat nový komentář