Sražený cyklista i chodec. Řidiči ujeli

Sražený cyklista i chodec. Řidiči ujeli
ilustrační foto

 

V pondělí došlo v Prostějově ke dvěma dopravním nehodám, od kterých řidiči ujeli. V prvním případě střet odnesl bicykl, v druhém chodec.

K první došlo kolem půl šesté ráno na Vrahovické ulici v Prostějově. „Podle prvotních informací mělo zatím nezjištěné vozidlo jedoucí po Vrahovické ulici směrem do centra při odbočování na Českobratrskou ulici zezadu narazit do 29letého cyklisty,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Při střetu nedošlo k pádu cyklisty, ale ke hmotné škodě 200 korun na jízdním kole. Alkohol byl u cyklisty vyloučen dechovou zkouškou. Řidič s vozidlem nezastavil a z místa ujel. Po vozidle i jeho řidiči policisté pátrají.

K další nehodě s ujetím došlo kolem půl deváté ráno na přechodu pro chodce u kruhového objezdu na Petrském náměstí. Z dosavadního šetření vyplývá, že zatím nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem při výjezdu z kruhového objezdu směrem na ulici Wolkerovu zřejmě nedal přednost 19letému chodci, který přecházel přes přechod pro chodce z pravé strany. „Došlo ke střetu, po kterém vozidlo z místa ujelo. Chodec z místa nehody odešel do místa bydliště, kde vyhledal lékařskou pomoc u lékaře. Podle lékařské zprávy utrpěl lehké zranění,“ konstatovala mluvčí. Alkohol byl u chodce vyloučen dechovou zkouškou. Policisté dopravního inspektorátu nehodu nadále šetří a po vozidle a jeho řidiči pátrají. (red)

Komentáře

V neposlední řadě jezdí řidiči opilí a nebo zfetovaní. Více kontrol na silnicích a zabavovat auta !!!

A pak se nadává na cyklisty, když řidiči se nevěnují řízení a ještě nemají tu odvahu zastavit a alespon se zeptat jak na tom dotyčný je. Možná by bylo lepší se víc učit v autoškole slušnosti a tolerance, než si jen stěžovat na chodce a cyklisty.

Poslat nový komentář