Nemocnice dnes slavnostně otevřela nové oddělení

Nemocnice dnes slavnostně otevřela nové oddělení

Prostějovská nemocnice dnes, 6. září slavnostně otevřela novou dětskou kardiologickou ambulanci. Ta nabízí spektrum vyšetření k posouzení zdravotního stavu nejmenších pacientů a k odhalení případné vrozené srdeční vady.

„Vyšetření je vhodné pro děti, které provozují fyzicky náročný druh sportu jako je například hokej, fotbal, volejbal, basketbal, tenis, atletika, cyklistika nebo tanec a také pro všechny děti, které rády sportují a potřebují pomoci určit optimální zátěž a tepovou frekvenci při sportu,“ říká vedoucí lékařka ambulance MUDr. Jana Hanáková s tím, že k otevření ambulance vedl především velký zájem o toto posouzení. „Specializovanou péči mohou využívat nejen pacienti z Prostějovska a okolí, ale i z jiných regionů,“ doplňuje lékařka.

Kombinací ergometrie, spiroergometrie, záznamu EKG a ultrazvuku srdce lze nejen s velmi vysokou pravděpodobností vyloučit do té doby němou srdeční vadu, případně poruchy rytmu, ale i posoudit současnou kondici pacienta a případně korigovat jeho další tréninkový plán. „Otevřením této kardiologické ambulance začínáme realizovat jeden z dlouhodobých, rozvojových programů prostějovské nemocnice, spočívající v poskytování služeb na poli sportovní medicíny“, uvedl ředitel Středomoravské nemocniční Tomáš Uvízl.

Ambulance nabízí komplexní spektrum vyšetření, které by měly aktivně sportující děti nejlépe jedenkrát za rok absolvovat. „Srdeční vada, případně arytmie - zvláště nepoznaná-může pacienta ohrozit na životě. V běžném denním režimu může zůstat skryta, ale při fyzické námaze se může plně projevit a způsobit vážné zdravotní komplikace. Zdraví dětí by mělo být vždy na prvním místě, při optimálním nastavení zátěže si dítě sport více užije, a přitom zbytečně nepřetěžuje organismus,“ uvádí MUDr. Jana Hanáková.

Nová dětská kardiologická ambulance se nachází ve druhém patře dětského pavilonu (vstup jako na dětskou pohotovost). Dveře nové ambulance budou dětským pacientům otevřeny v úterý, středu a čtvrtek od 08.00 do 15.00 hodin. Objednání či další informace o nové ambulanci lze zjistit na telefonním čísle 582 315 645.

(red)

Poslat nový komentář