Primátor se netají obavami. Uzavřená Olomoucká ulice

Primátor se netají obavami. Uzavřená Olomoucká ulice
Foto archiv PvNovinky.cz
Další fotky: 
Primátor se netají obavami. Uzavřená Olomoucká ulice

 

V minulém roce komplikovaly dopravu ve městě uzavírky Svatoplukovy a Palackého ulice. Letos dojde na rekonstrukci jedné z hlavních tepen města, Olomoucké ulice. Hlavním důvodem je zabezpečení železničního přejezdu, na kterém došlo k řadě nehod. Jednou z nejhorších byla smrt teprve dvanáctileté dívenky, která se stejně starou kamarádkou vešla přímo před projíždějící  vlak. 

Hlavním investorem bude Ředitelství silnic a dálnic, které se postará o výběrové řízení na dodavatele stavby. Každý z jednotlivých investorů pak s vítězem soutěže uzavře smlouvy. „Prostějov bude opravovat místní komunikace Barákovu a Sladkovského,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková. Zhruba osmimilionová investice města zahrnuje opravu silnic ve Sladkovského a Barákově ulici a rozšíření zelených ploch.

V okamžiku, kdy to dovolí počasí, začnou příslušné organizace s  pokládkou nových vodovodů a kanalizací a s přeložkami inženýrských sítí.

Primátor slíbil dohled

Primátor města Miroslav Pišťák se netají obavami. Uzavírka jedné z hlavních tepen města bude znamenat značné problémy hlavně pro řidiče. „Budu žádat o velmi silně obsazenou koordinační skupinu. Chceme se  vyvarovat příliš velkých problémů, které by mohly dopravní situaci doprovázet,“ uvedl Pišťák, který trvá na časově maximálně úsporné výstavbě. „Ve smlouvě budou hodně velké sankce za případné nedodržení termínů,“ ujistil.  

Objížďka by měla vést po R46

„Předběžně uvažujeme o tom, že objízdné trasy povedeme po ulici Edvarda Valenty, další směr půjde po rychlostní komunikaci. Tady dopravní inspektorát vyřizuje výjimku a lidé by měli po R46 v objízdném úseku jezdit bezplatně,“ vysvětlil náměstek primátora Zdeněk Fišer. V minulých dobách ale tato objížďka povolena nebyla.

Lednové jednání rozhodne

Na Krajském úřadě v Olomouci se investoři sejdou 27. ledna, aby uzavřeli dohodu o vzájemné spolupráci. „Kraj dotáhne do konce stavební povolení, Ředitelství silnic a dálnic se postará o výběrové řízení na dodavatele,“ konstatoval Fišer. (red)

 

Foto archiv PvNovinky

Komentáře

Primátor je guma vylízaná.

Poslat nový komentář