Speed Marathon v kraji odhalil rychlíky

Speed Marathon v kraji odhalil rychlíky
foto Policie ČR

Ve čtvrtek 24. března v rámci mezinárodní spolupráce organizace ROADPOL proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti v obci a mimo obec.

Dvaačtyřicet policistů zkontrolovalo přes 400 vozidel v Olomouckém kraji. Plánovaná akce byla řidičům dopředu známa, a přesto při ní policisté zjistili 123 dopravních přestupků. Z toho 107 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 58 000 korun. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 93 řidičů. Policisté přistihli 5 řidičů pod vlivem alkoholu a 1 pod vlivem jiných návykových látek.

Jednoho takového řidiče policisté zastavili mezi obcemi Prostějov a Výšovice. V úseku s nejvyšší dovolenou rychlostí 70 km/h mu naměřili rychlost 93 km/h. Čtyřiačtyřicetiletý řidič se při kontrole podrobil dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní. Přístroj zaznamenal hodnoty 0,33 ‰ a 0,32 ‰ alkoholu v dechu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem biologického materiálu. Pokud se potvrdí, že řídil vozidlo po požití alkoholického nápoje, hrozí mu pokuta do 20 000 korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

„Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v dalších dnech,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář